Tag bedriftens fremtid i egne hænder

ESG og klima står højt på landbrugets dagsorden – lad os hjælpe dig på vej mod et mere klimavenligt landbrug.

Landbrugets klimapåvirkning er et fremtrædende og omdiskuteret emne. Som erhverv står Dansk landbrug overfor et bindende reduktionsklimamål på 70 pct. i 2030 og en vision om klimaneutralitet i 2050.

Med et klimaregnskab kan du som virksomhedsejer få det nødvendige overblik over din virksomheds klimapåvirkning, og derved lave en plan for at nedbringe CO2e-udledningen på din bedrift.
Udover en forbedret klimaindsats på bedriften er der en øget forespørgsel fra finansverdenen på deres kunders klimapåvirkning. Et klimaregnskab vil derfor også kunne hjælpe dig med forbedret tilgængelighed til fremtidig finansiering af din virksomhed.

Hvordan får jeg et overblik over min virksomheds klimaaftryk?

I Østdansk Landboforening står eksperter klar til at hjælpe dig med at få overblik over din virksomheds klimaaftryk. Med det nyudviklede værktøj ESGreenTool har du som landmand mulighed for, at få kendskab til dit klimaaftryk, samt finde løsninger der kan hjælpe med at sænke CO2e-udledningen på din bedrift.

ESGreen Tool henter det meste data fra bedriftens gødningsregnskab og fællesskema, men har brug for lidt yderligere data for at kunne beregne din bedrifts klimapåvirkning. Hos Østdansk Landboforening kan vi hjælpe med at få så præcise tal som muligt, så vi sammen kan udarbejde dit klimaregnskab, samt regne på reduktionsmulighederne.

Hvorfor er det en fordel med en ESG-rapport?

Med en ESG-rapport får du en afrapportering over hvordan netop din virksomhed operere indenfor de tre bæredygtighedsfaktorer klima og miljø, samfundsansvar og dyrevelfærd samt økonomi og virksomhedsledelse.

ESG-rapporten giver dig derfor det bedste overblik og forudsætninger for, hvordan du i fremtiden bringer din virksomhed i en mere robust retning.

Hvad får du ud af en ESG-rapport?
  • Overblik over din fremtidige strategi for virksomheden.
  • Oplysninger om vigtige nøgletal i din virksomhed, indenfor klimapåvirkning, ressourceudnyttelse og anvendelse, produktionsresultater, personalemæssige aspekter, regnskabsanalyser m.m.
  • Fyldestgørende præsentation af din virksomhed, til brug over for finansieringspartnere, investorer, myndigheder, øvrige samarbejdspartnere m.v.

Kontakt