Tag bedriftens fremtid i egne hænder

ESG står højt på landbrugets dagsorden og netop ESG bliver også kaldet den nye valuta for din virksomheds værdiskabelse.

Landbrugets klimapåvirkning bliver et mere og mere fremtrædende og omdiskuteret emne. Landbrug & Fødevarer har en vision om et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050, og med de rigtige fokuspunkter virker dette slet ikke urealistisk. Der er flere muligheder at tage fat i nu og her for at sænke erhvervets klimaaftryk, også er der løsninger der ligger ude i fremtiden.

Hvordan får jeg overblik over min virksomheds klimaaftryk? 

I Østdansk Landboforening står eksperter klar til at hjælpe dig med at få overblik over din virksomheds klimaaftryk. Med det nyudviklede værktøj ESGreenTool har du som landmand mulighed for at få styr på dit klimaaftryk, der kan hjælpe med at sænke CO2e-udledningen på din bedrift.

ESGreen Tool henter data fra bedriftens gødningsregnskab, og hvor der ikke er præcise oplysninger at hente, anvendes standardtal – som f.eks. hvis ikke der er oplysninger om udbytte. Hos Østdansk Landboforening kan vi hjælpe med at få så præcise tal som muligt, så vi sammen kan udarbejde dit klimaregnskab.

Hvorfor er det en fordel med en ESG-rapport?

Med en ESG-rapport får du en afrapportering over hvordan netop din virksomhed operere indenfor de tre bæredygtighedsfaktorer klima og miljø, samfundsansvar og dyrevelfærd samt økonomi og virksomhedsledelse.

ESG-rapporten giver dig derfor det bedste overblik og forudsætninger for, hvordan du i fremtiden bringer din virksomhed i en mere robust retning.

Hvad får du ud af en ESG-rapport?
  • Overblik over din fremtidige strategi for virksomheden.
  • Oplysninger om vigtige nøgletal i din virksomhed, indenfor klimapåvirkning, ressourceudnyttelse og anvendelse, produktionsresultater, personalemæssige aspekter, regnskabsanalyser m.m.
  • Fyldestgørende præsentation af din virksomhed, til brug over for finansieringspartnere, investorer, myndigheder, øvrige samarbejdspartnere m.v.

Kontakt