Står du foran et generationsskifte indenfor en kommende årrække?

I Østdansk Landboforening har vi flere eksperter indenfor generationsskifte, så tøv ikke med at kontakte os, for en uforpligtende snak – vi står klar til at hjælpe dig!  

Der er en række forhold, du skal tage stilling til og tage hånd om forud for et ejer- eller generationsskifte. Uanset om det er til et familiemedlem, en medarbejder eller en endnu ukendt køber. Det handler selvfølgelig om dig og din familie og det handler om skat og store, økonomiske dispositioner. Men det handler også om timing, hvad er tidshorisonten? Og er det en glidende overgang, du/I ønsker? Eller en fuldstændig overdragelse? 

God forberedelse – overblik og oprydning 

Det er altid godt at være ude i god tid. Men selv om du måske er sent ude, kan vi hos Østdansk Landboforening hjælpe dig til hurtigt at få overblik. Samtidig skal du kigge dig omkring derhjemme; førstehåndsindtrykket betyder meget, når man skal sælge. Så oprydning har stor betydning for, hvor attraktiv ejendommen fremstår – både på webannoncen og for dem, der kører forbi. 

Familiemæssige overvejelser og evt. selskabskonstruktioner 

Tænk over, hvilke ønsker du og din familie har til fremtidig økonomi og bolig. Hvordan ser jeres liv efter generationsskiftet ud? Hvordan er medejende/medarbejdende ægtefælle stillet efter et generationsskifte? Hvornår planlægger din ægtefælle at gå på pension? Og hvordan er I hver især sikret, når den anden går bort? Vi kan hjælpe jer med planlægningen og med at sikre jer bedst muligt. 

Måske skal ejerskiftet ske indenfor familien? Hvis det er aktuelt, så skal der tages hensyn til øvrige børn. Der er forskellige former for selskabskonstruktioner, driftsfællesskab og skattemæssige konsekvenser, der skal overvejes. Vores ejendomskonsulent kender mulighederne for glidende eller delvis overdragelse, mens vores jurist kan rådgive dig om arv og arveforskud m.v. 

Skat og økonomi 

Overvejelser om skat er en vigtig parameter i planlægningen af dit generationsskifte. Der er mange muligheder for at minimere eller udskyde, den skat du får af fortjenesten ved salg af den erhvervsmæssige del af din ejendom. Hos Østdansk Landboforening hjælper vores skatte- og økonomikonsulenter dig med at få mest muligt ud af din handel. 

Kontakt